SEO – Sökmotoroptimering

Kontakta oss

MER INFORMATION OM SEO

När man söker på Google visar Google upp de resultat de själva bedömer som troligast att du som användare är ute efter att se. Detta kan man utnyttja när man skapar eller driver en hemsida man vill ska synas på Google och på så sätt få besökare. Man brukar säga att sökmotoroptimering kan delas in i ett par olika kategorier. Främst är det “on-page SEO” och “off-page SEO”.

On-page SEO handlar om att optimera allt som har med din egen hemsida att göra. Allt från att snabba upp koden, optimera bilder och texter till att skriva rubriker rätt i dina texter eller sätta rätt titlar på hemsidan.

Off-page SEO i sin tur handlar om att skapa länkar från andra hemsidor till din sida. Man pratar ofta om länkbygge eller länkprofil. SEO är dock en väldigt ovetenskaplig aktivitet. Google har själva inte sagt särskilt mycket om hur de faktiskt rankar hemsidor i deras sökresultat mer än att de prioriterar sökresultaten utifrån ett användarperspektiv ska vara så träffsäkra som möjligt.

Många tror sig ha ett magiskt recept till hur man syns på Google. Det är, med tanke på det vi nyss sagt, falskt. Däremot kan man själv analysera hur sin hemsida rankar baserat på ändringar man gör på sin hemsida och därefter dra slutsatser. Det är också så dagens generella SEO-metoder tagits fram. Man har helt enkelt provat sig fram och funnit vad som tycks fungera och inte.

Vi på MarketPush stoltserar faktiskt med att prioritera SEO högst på vår agenda när vi bygger webbsidor. Vår åsikt är att en hemsida är värdelös om den inte syns, således har vi även lång erfarenhet av SEO, något som du som kund drar nytta av när du anlitar oss för dina webbprojekt.

Förklarat i klartext slänger vi inte bara upp en hemsida och fyller den med lite text och bilder. Det kan vem som helst med lite talang för datorer göra. Vi ser till att texterna och bilderna blir en del av en helhet med syfte att hjälpa dig att synas. Det är där svårigheten ligger, och det är därför du ska anlita oss.